Izjava o varstvu podatkov

Veseli smo vašega obiska na naši spletni strani in vašega zanimanja za naše podjetje in naše izdelke. Varstvo vaših osebnih podatkov jemljemo resno in upamo, da se boste ob obisku naših spletih strani počutili prijetno.  

Do naše spletne strani lahko dostopate ne da bi nam neposredno posredovali osebne podatke. Za nekatere storitve, npr. za vaš vpogled v porabo števcev, naše e-novice ali sodelovanje v nagradni igri, od vas zahtevamo osebne podatke, kot npr. ime, elektronski naslov in poštno številko, da lahko storitev opravimo hitro in strankam prijazno ali da jo sploh lahko ponudimo (tako npr. za omogočanje vpogleda potrebujemo naslov stanovanja ter elektronski naslov za pošiljanje gesla, za obvestitev zmagovalca nagradne igre potrebujemo njegove kontaktne podatke, za razpošiljanje novic pa elektronski naslov). 

Pridobivanje in obdelava osebnih podatkov s strani podjetja Rastng

Rasting pridobi, shrani in obdela vaše osebne podatke le v primeru, če to dovoljuje zakon, če so podatki potrebni za izvrševanje pogodbenih obveznosti ali pa se s tem strinjate, oziroma v drugih zakonskih pogojih.

V primeru, da boste preko kontaktnega obrazca ali Facebooka naslovili vprašanje, bo vprašanje posredovano na pristojen oddelek. Podatki bodo uporabljeni izključno za odgovarjanje na vaša vprašanja in ne bodo uporabljeni za prodajne razgovore ali za namene oglaševanja. Z veseljem vam posredujemo informacije o shranjenih podatkih. 

Rasting vam ponuja možnost, da preko spletne strani ali Facebooka sodelujete pri nekaterih nagradnih igrah. 

Če boste priklicali Rastingovo nagradno igro preko spletne strani ali Facebooka, so vsi podatki shranjeni na server. Vsi tam prejeti podatki bodo zbrani, shranjeni in obdelani in ne bodo posredovani naprej. 

Osebni podatki za spletne storitve

V zvezi s posameznimi spletnimi storitvami nam posredujete osebne podatke, ki jih potrebujemo za opravljanje teh storitev (vaš vpogled v stanje števcev, nagradne igre, E-novice). 

1. Nagradne igre

Za izvedbo nagradne igre Rasting pridobi osebne podatke o udeležencih. Ti podatki so nagovor, celo ime, naslov, elektronski naslov in v posameznih primerih tudi telefonska številka, če je potrebna hitra vzpostavitev kontakta (npr. kadar je nagrada - vstopnice za koncert). Pridobljeni podatki se uporabljajo za obvestitev zmagovalcev preko elektronske pošte, pošte ali telefona. Podatke o naslovu poleg tega uporabimo, da nagrajencu pošljemo nagrado. Razpošiljanje deloma na lastno odgovornost prevzame partner, ki zagotovi nagrado. V tem primeru se naslov nagrajenca izključno za namen razpošiljanja nagrade posreduje partnerju. Podatke pridobi in obdela izključno podjetje Rasting. Podatki se ne posredujejo drugim podjetjem.   

Če niste dodatno in neodvisno od sodelovanja v nagradni igri naročeni na naše e-novice (glej odstavek „E-novice“ v tej izjavi o varstvu podatkov), vaših podatkov ne bomo uporabili v reklamne namene. Najkasneje tri mesece po tem, ko je nagradna igra dokončno opravljena, podatke izbrišemo.

V statistični namen anonimno ocenimo, koliko  udeležencev je sodelovalo v nagradni igri. Iz ocene se ne da sklepati na posamezne udeležence. 

Z veseljem vam bomo posredovali informacije o vaših osebnih podatkih, s katerimi razpolagamo. 

2. E-novice

V sklopu pošiljanja e-novic uporabljamo osebne podatke, posebej podatke o področju, ki vas zanima, z namenom, da bi vam lahko ponudili za vas posebej prilagojeno ponudbo izdelkov in storitev. Z navedbo imena nam omogočate oseben nagovor in enostavnejše opravljanje  vaših podatkov. Podatki o naslovu, še posebej vaša poštna številka, nam omogoča, da vam ponudimo prilagojeno ponudbo izdelkov in storitev. Trudimo se, da vedno izboljšujemo našo ponudbo. K temu spada tudi analiza poslanih e-novic, npr. če je bil spletni naslov dosegljiv ali če je bilo ustvarjeno povratno sporočilo (samodejni odgovor, sporočilo o napaki itd.). 

Pred uporabo storitve e-novic se strinjate z uporabo vašega elektronskega naslova ter tam navedenih podatkov. Podatki se uporabljajo v namene (individualnih) ponudb izdelkov in uslug ter tako omogočajo, da storitev e-novic vedno izboljšujemo.  

Preklic dodeljenih dovoljenj (uporaba elektronskega naslova, uporaba osebnih podatkov) je vedno mogoč. Napotke k odjavi lahko najdete na dnu vsake e-novice, lahko pa se obrnete na naš center za pomoč strankam preko elektronskega naslova info@rasting.si

Rasting omogoča, da določene vsebine e-novic lahko priporočate preko Facebooka. S klikom določenega gumba bo posredovan elektronski naslov z določeno vsebino na Facebook.